ondersteuning bij herstelproblemen

APS Therapie

APS Therapy is een aangename behandelmethode die het lichaam ondersteunt bij herstelproblemen. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van het APS Therapy toestel die op subtiele wijze de zenuw activeert. De APS Therapy behandeling vormt geen enkele belasting op het lichaam, waardoor alle vrijgemaakte energie gebruikt wordt voor ondersteuning bij het herstel en vermindering van pijn. 


APS staat voor Actie Potentiaal Stimulatie. Actie potentialen zijn lichaamssignalen die communicatie tussen verschillende lichaamsdelen mogelijk maken. Deze actie potentialen spelen een belangrijke rol bij het functioneren in het lichaam. Functionaliteit als beweging maar ook als herstel is sterk afhankelijk van deze actie potentialen.


Het APS-apparaat bootst de natuurlijke stroom die in het lichaam plaats vindt na, door gebruik te maken van een kleine gelijkstroom. Dit heeft als effect dat er op de plek die behandeld wordt, lichaamseigen stoffen vrijkomen die onstekingen remmen en pijn verminderen. Ook de bloedsomloop en afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd. Dit alles zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf kan genezen.


Voor wie is APS Therapy

Veel doelgroepen hebben baat bij de APS Therapy behandeling. De behandeling is effectief bij mensen die vitaal zijn, maar ook bij mensen die hinder ondervinden van chronische klachten. Deze klachten gaan gepaard met pijn en vermoeidheid.


  •   Heeft u aanhoudende pijnklachten?
  •   Voelt u zich regelmatig vermoeid?
  •   Slaapt u slecht?
  •   Herstelt uw lichaam moeilijk?
  •   Bent u rusteloos?
  •   Heeft u concentratieproblemen?
  •   Bent u gevoelig voor blessures?
  •   Laat uw algehele gezondheid te wensen over?
  •   Belemmert uw lichaam u in uw dagelijkse bezigheden?


Het toepassingsgebied van APS Therapy loopt uiteen van jonge topsporters die behandeld worden voor een sportblessure of preventie ervan tot mensen op hoge leeftijd die lijden aan klachten die gepaard gaan met ziektebeelden als bijvoorbeeld reuma en osteoperose.


Hoe wordt de behandeling opgezet?

De behandeling is het meest effectief als u de eerste twee weken 3 keer in de week komt. Omdat het lichaam zich wil gaan herstellen. Daarna wordt er afgebouwd. Bij chronische klachten is het behandeltraject vaak langer dan bv bij een sportblessure.

Bij de eerste keer zitten de plekelectroden inbegrepen welke persoonsgebonden zijn.