Vijf natuurgerichte principes

Energie
Als een blokkade de energiestroom laat stoppen kunnen er klachten ontstaan op fysiek en emotioneel vlak. Het is daarom belangrijk dat de geblokkeerde energie weer in beweging komt  want, zonder energie kan er geen herstel plaatsvinden.


Prikkeloverdracht
Het zenuwstelsel is  een belangrijk onderdeel voor het overdragen van de prikkels. Als de overdracht van de prikkels goed verloopt, worden de signalen goed doorgegeven in alle delen van het lichaam.


Drainage
Ons lichaam en geest komt vaak veel met gifstoffen in aanraking. Denk hierbij aan geestelijke en stoffelijke vorm. Het is belangrijk om ons te ontdoen van geestelijk en stoffelijke belastingen.


Voeding
Het is belangrijk om ons lichaam van goede voeding te voorzien. Dit is nodig om goed te functioneren.Het kan zijn dat er voeding wordt genomen waar het lichaam niet goed op reageert. Dit kan gevolgen hebben voor het lichaam, maar ook voor de psyche.


Psyche
Het emotioneel fysieke, spirituele, energetische en mentale beïnvloeden elkaar en zijn met elkaar verbonden. Belemmerende patronen die het helingsproces in de weg staan moeten op een gezonde manier worden vermeden en losgelaten.