In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam

Voetreflex

Voetreflex STER-therapie

Dit doe ik volgens de richtlijnen van STER-therapie, een zachte vorm van voetreflexologie, waarbij de behandeling van drukpunten geen pijn mag doen.


Alles is terug te vinden onder voet, denk hierbij aan spieren, botten, spijsverteringstelsel, hormonen en ademhalingswegen.


De voet wordt door middel van zachte druk afgetast en blokkades kunnen hierbij worden waargenomen. De bijhorende behandeling wordt gedaan en de olie wordt aangepast op eventuele klachten. De behandeling wordt gedaan met amandelolie, lavendel en rozemarijn, dit werkt op ontspanning en gemoedstoestand. 


Na de behandeling is men vaak zeer ontspannen. Soms kunnen er klachten ontstaan zoals hoofdpijn of vermoeidheid, maar deze zijn vaak van tijdelijk aard. Water drinken is hierbij dan ook zeer belangrijk!

 

Voetreflex-Plus

Bij deze behandeling worden de onderbenen meegenomen tot boven de knie. Tijdens de ontspanningsmassage van onderbenen en voeten wordt er een analyse gemaakt om indruk te krijgen waar de verstoring zit.


In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt doorbloeding, de energiestroming en het zelf genezend vermogen gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. 


In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken. 


De chinezen werken met totaal andere massage technieken. Ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen. Bovendien masseren ze meer dan alleen reflexzones op de voeten, ze masseren ook de merdiaanbanen en accupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieƫn.


Voetreflex-Plus is een combinatie van beide systemen biedt ongekende mogelijkheden en versterkt en versneld effecten van een behandeling.

(behandelcode 24009)Tip! Geef een voetreflex behandeling cadeau!


Wist u dat u een voetreflex behandeling cadeau kunt geven?

Neem contact op als u iemand blij wil maken met een uniek cadeau.

(de bon kan niet worden ingeleverd of gedeclareerd bij de zorgverzekeraar)